Blog

Vreeling Zwangerschapsmassage

Helemaal nieuw is de cursus Vreeling Zwangerschapsmassage.

Tijdens deze cursus leer je deep tissue technieken toepassen bij zwangere vrouwen volgens de Vreeling methode. Je zult versteld staan van hoeveel vrouwen hier baat bij zullen hebben. Onze ervaring is dat we zwangere vrouwen tot en met week 40 kunnen begeleiden! De diepe strokes geven een enorme verlichting, mits goed toegepast. En de zachte energie zorgt voor de balans, voor de ontspanning. Deze methode is een garantie voor veel dankbare gezichten. Van aankomende moeders èn vaders.

De cursus beslaat slechts vier lessen. Heb je al eerder een cursus of opleiding in Vreeling gedaan? In dat geval duurt het slecht twee lessen.

Kijk snel op de site bij cursussen en meld je dan aan voor deze prachtige en verrijkende cursus.

By |2019-05-20T14:11:05+00:00maart 18th, 2019|Uncategorized|0 Comments

Vooroordelen (blog door Pim Vree, 25 augustus 2018)

Dat onze cliënten ook maar gewone mensen zijn blijkt uit een hardnekkig vooroordeel, namelijk dat vrouwen minder sterk zijn dan mannen. Dit klopt overigens in vrijwel de meeste gevallen en is daarmee nog geen vooroordeel. Maar dan wordt er vaak aan vastgeplakt dat vrouwen dus ook niet zoveel druk bij de massage kunnen geven als mannen. Ziedaar het vooroordeel, voortkomend uit een diepe overtuiging. Wellicht kan dit zo zijn, maar niet bij Vreeling deep tissue. Want bij deze bijzondere vorm van massage is niet de spierkracht maar het lichaamsgewicht van de masseur die bepalend is voor de druk. Staand in een hoek van 45 graden kan de masseur de helft van zijn/haar lichaamsgewicht inzetten. Een masseur die 60kg weegt kan 30kg druk inzetten, en dat is veel! Vele malen meer dan een (sport)masseur met vingers en duimen kan bereiken.

Overigens, in dit verband heerst er een soortgelijk vooroordeel over voetballers. Grote en sterke voetballers worden vaak beter ingeschat. Maar kijk eens naar de top vijf van ’s werelds beste spelers – onder andere Pele, Messie, Maradona – en zie dan: ze zijn allen rond de 1.70m! Verdomd kleine doch grote mannetjes.

By |2018-11-12T14:33:14+00:00augustus 25th, 2018|Uncategorized|0 Comments