Massage en covid 19

Paranoia Coronoia

De coronapandemie heeft voor onze branche verstrekkende gevolgen. Een aanzienlijk aantal praktijken hebben helaas reeds het loodje gelegd. Relatief weinig als gevolg van faillissement – velen van ons hebben immers nog een baan ernaast – doch de meerderheid uit morele en ethische overwegingen.

Anderhalf jaar geleden beloofde de regering ons ten stelligste dat:
1. Het recht op soevereiniteit van ons lichaam nooit in het geding zou komen.
2. Niet gevaccineerden zullen nooit achtergesteld worden bij gevaccineerden.

De realiteit is echter anders. Onze regering heeft niet alleen beide beloftes keihard laten vallen, ze zet zelfs openlijk de ene groep tegen de andere op. Ongehoord! De ‘wappies’ die destijds werden weggehoond blijken achteraf visionairs (op dit gebied).

Ik zie masseurs om me heen die een prik nemen om hun praktijk te redden. Anderen sluiten hun praktijk omdat ze niet meer kunnen bieden waar ze voor staan. Ik zie ook masseurs die uitsluitend nog ongevaccineerde cliënten toelaten. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe masseurs en massagetherapeuten zich hiermee verhouden.

Onherroepelijk kom je een van de belangrijkste spirituele vragen op aarde  tegen: beschikt de mens over een vrije wil?

Statistieken tonen aan dat er in een samenleving vrijwel altijd rond de 10% van de mensen niet volgt maar zich autonoom opstelt. Ook nu is dat het geval. Het drang- en dwangspel  wat de overheid speelt, kan wellicht een klein deel nog manipuleren maar zal geen zoden aan de dijk zetten. Het heeft dan ook geen enkele zin om deze ‘groep’ proberen te overtuigen. Maar wel om deze te respecteren in plaats van uit te sluiten.

De harde statistische cijfers doen veronderstellen dat de mens geen vrije wil heeft, doch aan de andere kant beweert het overgrote merendeel dat de vrije wil bestaat.

Er is geen goed of slecht in deze, geen gelijk of ongelijk. Er is wel bewustzijn. Bewustzijn kan groeien. Bewustwording is een prachtig proces op weg naar leren leven in Liefde, in Pais en Vree.

Vind je het zinvol om hierover van gedachten te wisselen? Sta je open voor andere zienswijzen die je eventueel kunnen prikkelen? Dan ben je bij deze van harte uitgenodigd voor de satsang die ik geef op zondag 2 januari 2021 op een mooie locatie aan de rand van Utrecht omringd door de groene natuur.

Kijk voor meer informatie op www.centrumtevree.nl of trakteer jezelf op mijn nieuwste boek: ‘Zijn in Vree’, een must voor wie persoonlijke ontwikkeling en bewustwording hoog in het vaandel heeft.

Door |2021-11-19T12:23:36+01:00november 19th, 2021|Uncategorized|0 Reacties

Vooroordelen (blog door Pim Vree | 12 juni 2019)

Dat onze cliënten ook maar gewone mensen zijn blijkt uit een hardnekkig vooroordeel, namelijk dat vrouwen minder sterk zijn dan mannen. Dit klopt overigens in vrijwel de meeste gevallen en is daarmee nog geen vooroordeel. Maar dan wordt er vaak aan vastgeplakt dat vrouwen dus ook niet veel druk bij de massage kunnen geven als mannen. Ziedaar het vooroordeel, voortkomend uit een diepe overtuiging. Wellicht kan dit zo zijn, maar niet bij Vreeling deep tissue. Want bij deze bijzondere vorm van massage is niet de spierkracht maar het lichaamsgewicht van de masseur die bepalend is voor de druk. Staand in een hoek van 45 graden kan de masseur de helft van zijn/haar lichaamsgewicht inzetten. Een masseur die 60kg weegt kan 30kg druk inzetten en dat is veel! Vele malen meer dan een (sport)masseur met vingers en duimen kan bereiken.

Overigens, in dit verband heerst er een soortgelijk vooroordeel over voetballers. Grote en sterke voetballers worden vaak beter ingeschat. Maar kijk eens naar de top vijf van ’s werelds beste spelers – onder andere Pele, Messie, Maradona – en zie dan: ze zijn allen rond de 1.70m! Verdomd kleine mannetjes. En verdomd grote mannenetjes.

In onze praktijk Vreeling Massage in Utrecht ervaren we dit fenomeen telkens weer. Mannen en vrouwen die veel druk willen boeken steevast bij een mannelijke masseur (online kun jezelf je masseur naar wens uitkiezen). Maar soms is de mannelijke masseur bezet en wordt er – met een beetje tegenzin – voor een vrouwelijke masseur gekozen. Na afloop zien we vaak enorm verbaasde blikken. Het wordt kennelijke niet mogelijk geacht dat een vrouw zoveel druk kan geven. Zoveel zelfs dat de klant om minder druk moet vragen. Denk je dat dit overdreven is? Kom dan zelf maar eens een Vreeling deep tissue massage ondergaan. Dan voel je wat woorden niet kunnen zeggen.

Door |2019-06-12T15:03:49+02:00juni 12th, 2019|Uncategorized|0 Reacties

Vreeling Zwangerschapsmassage

Helemaal nieuw is de cursus Vreeling Zwangerschapsmassage.

Tijdens deze cursus leer je deep tissue technieken toepassen bij zwangere vrouwen volgens de Vreeling methode. Je zult versteld staan van hoeveel vrouwen hier baat bij zullen hebben. Onze ervaring is dat we zwangere vrouwen tot en met week 40 kunnen begeleiden! De diepe strokes geven een enorme verlichting, mits goed toegepast. En de zachte energie zorgt voor de balans, voor de ontspanning. Deze methode is een garantie voor veel dankbare gezichten. Van aankomende moeders èn vaders.

De cursus beslaat slechts vier lessen. Heb je al eerder een cursus of opleiding in Vreeling gedaan? In dat geval duurt het slecht twee lessen.

Kijk snel op de site bij cursussen en meld je dan aan voor deze prachtige en verrijkende cursus.

Door |2019-03-18T10:29:53+01:00maart 18th, 2019|Uncategorized|0 Reacties
Ga naar de bovenkant