Vreeling: een bijzondere vorm van deep tissue massage

Vreeling is een specialistische vorm van diep tot zeer diepe spier- en bindweefselmassage die zich onderscheidt doordat:
1. Er geen gebruik wordt gemaakt van tussenstof
2. Zowel harde als zachte energie geïntegreerd worden
3. Vreeling is inzetbaar bij fysieke klachten en bij psychische klachten

Vreeling is ontstaan als antwoord op de roep vanuit maatschappij om enerzijds steeds steviger en diepere massages ter behandeling van hardnekkige spierklachten en anderzijds de roep om een effectieve massage bij het bestrijden en voorkomen van psychosomatische klachten (zoals burn out).

Lange diepe rugstroke

foto schouder kruis stroke

MELD JE VANDAAG AAN

De techniek:

In plaats van vingers en duimen wordt er gebruik gemaakt van de platte vuist, van de knokkels van de vingers, de knokkels van de vuist, de onderarm en de elleboog. Sporadisch wordt er gebruik gemaakt van de vingertoppen en de onderzijde van de eerste twee kootjes van de vingers.
Bij de plaatsing van bijvoorbeeld de platte vuist wordt de druk eerst langzaam en geleidelijk opgebouwd alvorens de stroke begint. Aan het einde van de stroke is wederom een langzame en geleidelijke afname van de druk essentieel.
Naast ‘éénrichtingstrokes’ maken we ook gebruik van zogenaamde ‘kruisstrokes’die altijd twee tegenovergestelde richtingen uitgaan en daarom altijd met twee vuisten wordt uitgevoerd.

1e warming up stroke

MELD JE VANDAAG AAN

Profiel student

Vreeling is een totaal nieuwe vorm van massage. Niet alleen omdat het zowel op fysieke als op psychische stress klachten gericht is, maar ook omdat je volkomen nieuwe technieken gaat aanleren. Voor wie werkelijk verdieping zoekt vormt Vreeling dé revelatie op dit gebied. Voor wie? Voor de masseur, de klachtgerichte masseur, de fysiotherapeut, de haptonoom, de osteopaat en de lichaamsgerichte psychotherapeut. Zijn we nog iemand vergeten…?
Samengevat kunnen we stellen dat het profiel van de student er als volgt uit ziet: een (semi-)professional die gedreven is om mensen werkelijk van klachten af te helpen of sterk te verminderen. Eevntueel in samenwerking met andere massagevormen want Vreeling pretendeert niet zaligmakend te zijn maar wel een hoofdrol op dit gebied te kunnen vervullen.

1e warming up stroke
MELD JE VANDAAG AAN

Resultaat

Afhankelijk van welke modules en cursussen je volgt ben je in staat om mensen met chronische spier- en bindweefselklachten en stressgerelateerde klachten effectief te behandelen. Het effect wordt bewerkstelligd door enerzijds de éénrichtingstrokes die de tonus in de diep gelegen spier- en bindweefsels aanpakt en anderzijds door de kruisstrokes die de ruimte in de gewrichten vergroot hetgeen nodig is voor een lang en/of blijven effect. (Kruisstrokes zijn niet bedoeld om om dieper gelegen bindweefsel los te maken maar om gewrichten uit elkaar te rekken waardoor er meer ruimte ontstaat voor de spieren, zenuwen, lymfen, bloedvaten en weefsels.)

Wanneer je de Vreeling-methode onder de knie hebt zul je meer klanten aan trekken door de beste reclame: de mond op mond reclame. Om dit te onderbouwen verwijzen naar de grote vaste klantenkring van Losjes Massage waar de afgelopen tien jaar bewezen is dat Vreeling bestaansrecht heeft en inmiddels de meest gevraagde massage is. Neem maar eens kijkje op www.vreelingmassage.nl.

voetzoolstroke

MELD JE VANDAAG AAN

Praktische gegevens

Vreeling deep tissue is in transitie. Gezocht wordt naar iemand die de opleiding wil overnemen. Pim is namelijk na ruim 25 jaar aan het afbouwen. Hij doet geen actieve marketing meer. Hij geeft nog wel les maar in zeer kleine groepjes (max 4) en uitsluitend aan zeer gemotiveerde masseurs. Het prachtige lesboek blijft gewoon te koop. Heb je belangstelling, neem dan contact met Pim op via info@vreelingdeeptissuemassage.nl.

(De gegevens op deze site kunnen verouderd zijn.)

1e bekkenstroke
MELD JE VANDAAG AAN

Toelatingseisen en certificering

Er worden geen toelatingseisen gesteld.
Uiteraard gelden de gebruikelijke eisen indien je vergoed wil worden door zorgverzekeraars of om BIG geregistreerd te zijn, maar wij bieden geen medische basiskennis aan.
Verplicht is het ondergaan van minimaal één Vreeling-massage bij een door ons erkend Vreeling-masseur (hier de link).

Na afloop ontvang je een schriftelijk bericht (per email) als bewijs dat je hebt deelgenomen. Dit certificaat geeft geen recht op het gebruik van de merknaam Vreeling.

Een diploma ontvang je als je examen doet. Het diploma geeft je recht op gebruik van de merknaam Vreeling. Je mag jezelf het predicaat Vreeling Masseur toe eigenen. En je hebt het recht om op de Vreeling-lijst geplaatst te worden en i.o. leersessies tegen betaling te geven aan nieuwe Vreeling studenten.  Twee keer per jaar een terugkom- bijscholingsles is voorwaarde om de naam Vreeling te mogen blijven gebruiken.

voetzoolstroke
MELD JE VANDAAG AAN

PRIJZEN

Vreeling Module 1
De vierdaagse cursus Vreeling Module 1 (drie dagen + een examendag) kost € 650,00, hierbij is het examengeld inbegrepen.

Een supervisiesessie kost € 90,00.(niet verplicht)

data 2023:
14, 15, 16 april
29, 30 september en 1 oktober

Vreeling module 2
6 lesdagen – € 795,00 (vijf lesdagen + een examendag)
Bovenlichaam en onderlichaam: 34 strokes (hier kun je ongeveer 3 uur mee vullen)
Examengeld: € 125,00 (niet verplicht)
Indien je zowel module 1 als 2 volgt hoef je slechts een keer examen te doen.

data 2023
7, 8, 9, 10, 11 juni

Vreeling module 3
11 lesdagen – € 1495,00
In module 3 leer je naast nog veel meer aanvullende strokes voor het gehele lichaam gericht op specifieke klachten, de BodyCheck-methode, deAutogene Training,
de Differentiële Methode en ademtechnieken.

(Data op aanvraag)

MELD JE VANDAAG AAN

DOCENTEN

Rob
RobDocent / Massagetherapeut/ Ademtherapeut
Leerkracht, Docent Vreeling Deep Tissue.
Sportmassage Tim van de Laan
Shiatsu (Internationale Shiatsuschool)
Okido Yoga lerarenopleiding
4-dimensionele levenskunst
Vreeling (module 1,2,3, module Gezicht, module RSI)
Vreeling Exposure
Coaching via nine-star-ki-. maya, feng shui- en NLP technieken
Transformational Breathing
Pim Vree
Pim VreeDocent / Massagetherapeut / hypnotherapeut / lichaamswerker
Docent Vreeling
Ontwikkelaar Vreeling methode.
Postural Integration
Hypnotherapie
Rolfing

SLUIT JE AAN BIJ DE MASSEURS DIE DEZE PRACHTIGE OPLEIDING HEBBEN GEVOLGD

Wordt een Vreeling Masseur om je Carrière een Boost te geven.


    Bericht