Dat onze cliënten ook maar gewone mensen zijn blijkt uit een hardnekkig vooroordeel, namelijk dat vrouwen minder sterk zijn dan mannen. Dit klopt overigens in vrijwel de meeste gevallen en is daarmee nog geen vooroordeel. Maar dan wordt er vaak aan vastgeplakt dat vrouwen dus ook niet veel druk bij de massage kunnen geven als mannen. Ziedaar het vooroordeel, voortkomend uit een diepe overtuiging. Wellicht kan dit zo zijn, maar niet bij Vreeling deep tissue. Want bij deze bijzondere vorm van massage is niet de spierkracht maar het lichaamsgewicht van de masseur die bepalend is voor de druk. Staand in een hoek van 45 graden kan de masseur de helft van zijn/haar lichaamsgewicht inzetten. Een masseur die 60kg weegt kan 30kg druk inzetten en dat is veel! Vele malen meer dan een (sport)masseur met vingers en duimen kan bereiken.

Overigens, in dit verband heerst er een soortgelijk vooroordeel over voetballers. Grote en sterke voetballers worden vaak beter ingeschat. Maar kijk eens naar de top vijf van ’s werelds beste spelers – onder andere Pele, Messie, Maradona – en zie dan: ze zijn allen rond de 1.70m! Verdomd kleine mannetjes. En verdomd grote mannenetjes.

In onze praktijk Vreeling Massage in Utrecht ervaren we dit fenomeen telkens weer. Mannen en vrouwen die veel druk willen boeken steevast bij een mannelijke masseur (online kun jezelf je masseur naar wens uitkiezen). Maar soms is de mannelijke masseur bezet en wordt er – met een beetje tegenzin – voor een vrouwelijke masseur gekozen. Na afloop zien we vaak enorm verbaasde blikken. Het wordt kennelijke niet mogelijk geacht dat een vrouw zoveel druk kan geven. Zoveel zelfs dat de klant om minder druk moet vragen. Denk je dat dit overdreven is? Kom dan zelf maar eens een Vreeling deep tissue massage ondergaan. Dan voel je wat woorden niet kunnen zeggen.