Vreeling Gezichtsmassage

Chronische spierspanning – anti-hoofdpijn – anti aging – ontspanning
Het gezicht vormt samen met de handen en voeten de uiteinden van ons lichaam, de extremiteiten. Met ons gezicht treden we de wereld tegemoet, met onze ogen maken we oogcontact met de ander. Met onze neus halen we adem, ruiken we de ander en briesen (niezen) we de ander uit onze buurt. Met onze mond kunnen we eten, drinken, proeven, praten, zingen, ademen en schreeuwen. Bij al die functies worden tientallen spiertjes gebruikt en bij overmatige belasting kunnen deze overbelast raken. Let eens een keer een dagje bijvoorbeeld op je lachspieren die je niet alleen bij het werkelijke lachen maar ook bij het beleefdheidsglimlachje aanspant. Je zult versteld staan. En al die spieren rond je mond, je ogen en oren, hoofd, schedel en nek vinden het heerlijk om zo af een toe eens helemaal losgemaakt te worden.

2e voorhoofdstroke

Bij de cursus Vreeling deep tissue gezichtsmassage wordt niet uitsluitend het hoofd (schedel en gelaat) behandeld maar ook de nek en schouders en een stukje decolleté. Op een diep niveau, dieper dan bij de veruit de meest gangbare gezichtsmassages en bindweefselmassages, worden spieren, weefsels en collageenvezels losgemaakt en als het ware weer opgeschud. Een misvatting is dat de Vreeling deep tissue massages alleen maar diep en zeer stevig zijn. Dat is gedeeltelijk waar maar ook de zachte aanraking en energie vormt een wezenlijk deel van deze massage!

Toen de cursus Vreeling Gezicht bij de ANBOS werd aangeboden trok deze ook veel belangstelling van schoonheidsspecialistes. De cursussen waren binnen no time volgeboekt. Zeer positieve resultaten werden behaald bij het behandelen van cellulite, rimpelvorming en striae. Op dit moment is de verwachting dat dat Vreeling Gezicht ge-outsorced gaat worden naar een vrouw, deskundig op het gebied van anti-aging, die zich zeer gepassioneerd bezig houdt met deze materie. Haar naam is Melanie Rusink, eigenaar van www.salon-melanie.nl. Al geruime tijd doet zij onderzoek naar de cosmetische effecten van Vreeling. De planning is dat zij vanaf 1 maart 2021 de gespecialiseerde cursussen landelijk gaat aanbieden, samen met en onder auspiciën van Pim Vree.

In onze massagepraktijk ‘Vreeling Massage’ in Utrecht bieden we de Vreeling deep tissue gezichtsmassage aan op twee manieren, te weten als anti-hoofdpijnmassage en als anti-agingmassage. De prijs bedraagt € 45,00 per 30 minuten, € 69,00 per 45 minuten en € 81,00 per uur. Deze massage trekt veel belangstelling. Waarom? Simpelweg omdat het werkt.

Naast deze nuttige effecten is het genieten zelf ook een belangrijk motief voor veel klanten. Want hoe heerlijk is het niet als de spanning rond de schedelrand wordt weggenomen, of de spanning rond de kaaklijn en het jukbeen. Of als na afloop nog heerlijk over je hoofdhuid gekriebeld wordt. Vermoeide ogen, vermoeide hersens komen tot rust. Spanningshoofdpijnen verminderen of lossen zelfs op. Doe jij mee met de uitdaging om klanten die gezichtsmassage niet nodig vinden over de streep te krijgen? Daar kan bovenstaand verhaaltje al heel goed bij helpen. Maar het beste is naar jezelf te kijken. Hoe belangrijk vindt jij je gezicht? Hoe vaak wordt jouw gezicht gemasseerd?

MELD JE VANDAAG AAN

De Techniek

Net als bij de Vreeling opleiding wordt bij deze cursus gebruik gemaakt van de vuist, vingerkootjes en de knokkels, maar niet van de ellebogen. De schedel wordt uitgebreid behandeld. Met name de aanhechtingen van de nekspieren aan de schedelrand worden stevig los gemasseerd, waardoor hoofdpijnen vaak snel oplossen. Deze resultaten zijn vaak nog dagenlang voelbaar. Soms is de hoofdpijn definitief weg.

Menig student (en proefmodel) staat versteld van de druk die ons gezicht en hoofd kan hebben.

Uiteraard gaat de opbouw van de druk zeer geleidelijk en worden ook hier alle strokes afgewisseld met zachte ontspannende massage zodat het hoofd/gezicht voldoende hersteltijd krijgt. Met de technieken die je aangeboden krijgt kun je gemakkelijk een uur vullen.

1e warming up stroke
MELD JE VANDAAG AAN

Profiel student

1. Je bent Vreelingmasseur die zich wil specialiseren in deep tissue massage voor hoofd en nek.
2. Je bent een masseur die zich wil specialiseren in hoofdpijnbehandelingen.
3. Je bent schoonheidsspecialiste zoek naar effectieve anti-aging technieken voor gezicht.
4. Je bent fysiotherapeut op zoek naar technieken om hoofdpijn, chronische kaakspannning en dergelijke aan te pakken.

1e warming up stroke
MELD JE VANDAAG AAN

Resultaat

Je bent in staat mensen met chronische spanningshoofdpijnen te helpen. Kijk niet vreemd op als je verrassend goede resultaten bereikt!
Tevens kunnen mensen met (aanleg voor) holteontstekingen, mensen met veel kaakspanning en mensen met gefronst voorhoofd veel baat hebben bij Vreeling Gezicht. Daarnaast zullen op het gelaat de collagene vezels opgerekt worden en door de trage beweging van de diepe strokes letterlijk de tijd krijgen om te reorganiseren waardoor dit een zeer effectieve anti-rimpelmassage is.

1e nekstroke
MELD JE VANDAAG AAN

Praktische gegevens

De cursus duurt drie dagen en vindt plaats in de lesruimte van Losjes Massage in Utrecht.
De cursussen worden zowel overdag als ’s avonds gegeven – ook in de weekenden – in groepen van maximaal acht deelnemers.
Drie lesdagen van 10.00 – 16.30 uur, uitgaande van 8 deelnemers, naarmate de groep kleiner is duurt de lesdag korter.
Je ontvangt een syllabus of lesmap met daarin foto’s van alle strokes en de daarbij behorende tekstuele uitleg.
Na afloop ontvang je een certificaat.

Heb je reeds Vreeling module 1 en module 2 gevolgd, dan kun je je inschrijven voor de tweedaagse.

Door de kleine groepen krijg je per saldo veel persoonlijke aandacht van de docent.

2e voorhoofdstroke
MELD JE VANDAAG AAN

Toelatingseisen en certificering

Voor het volgen van deze cursus zijn geen toelatingseisen.
Het is een pre indien je al werkzaam bent op klachtgericht niveau maar geen must.
Medische basiskennis is niet vereist maar er wordt wel van je verwacht je te verdiepen in de spieren en skelet van het hoofd en nek.
Voor het ontvangen van het certificaat is vereist dat je een supervisiesessie

aanvraagt en zelf een keer een Vreeling Gezicht van 60 minuten ondergaat.

2e voorhoofdstroke
MELD JE VANDAAG AAN

Prijzen

De vierdaagse cursus Vreeling Hoofdpijn (drie lesdagen + een examendag) kost € 650,00.
De driedaagse (2 lesdagen + een examendag) kost € 495,00. (Uitsluitend voor deelnemers die Vreeling Module 1 gevolgd hebben)
Een supervisiesessie kost € 90,00.(niet verplicht)
Alle vermelde prijzen zijn excl. 21%btw.

Data: 16, 17, 18 oktober

De cursus Vreeling Anti Aging wordt verzorgd door Melanie Rusink. Kijk voor data op www.anti-aging.nl

Je bent van harte welkom.

1e warming up stroke
MELD JE VANDAAG AAN

DOCENTEN

Rob
RobDocent / Massagetherapeut/ Ademtherapeut
Leerkracht, Docent Vreeling Deep Tissue.
Sportmassage Tim van de Laan
Shiatsu (Internationale Shiatsuschool)
Okido Yoga lerarenopleiding
4-dimensionele levenskunst
Vreeling (module 1,2,3, module Gezicht, module RSI)
Vreeling Exposure
Coaching via nine-star-ki-. maya, feng shui- en NLP technieken
Transformational Breathing
Stan
StanDocent / Massagetherapeut / Bedrijfsleider
Bedrijfsleider van Losjes Massage
Docent Vreeling
NGS sportmassage
Triggerpoint
Hot Stone
Vreeling (module 1,2, module Gezicht, module RSI)
Vreeling Exposure.
Pim Vree
Pim VreeDocent / Massagetherapeut / hypnotherapeut / lichaamswerker
Docent Vreeling
Ontwikkelaar Vreeling methode.
Postural Integration
Hypnotherapie
Rolfing

SLUIT JE AAN BIJ DE MASSEURS DIE DEZE PRACHTIGE OPLEIDING HEBBEN GEVOLGD

Wordt een Vreeling Masseur om je Carrière een Boost te geven.


    Bericht