Inhoudelijk

Vreeling Zwangerschapsmassage is een zeer ontspannende en ondersteunende massage voor vrouwen die zwanger zijn. Gedurende de zwangerschap neemt de druk op de bekkenbodem en het gehele bekken fors toe als gevolg van het groeiende mensje in de baarmoeder. Ook de omvang en het gewicht van de placenta nemen flink toe. Opvallend veel vrouwen ervaren pijnklachten rond het bekkengebied, het buikgebied en de lage onderrug. Na de bevalling zien we bekkeninstabiliteit relatief veel voorkomen.

Door de grote druk op het bekken en het toenemende gewicht komt de rest van het lichaam ook onder druk te staan. Schouders worden opgetrokken, kuiten spannen zich en de rug heeft de neiging zich hol te trekken om het gewicht aan de voorkant te compenseren. Een zachte ontspanningsmassage volstaat dan vaak niet meer. De Vreeling technieken gaan dieper en met meer druk waardoor de gespannen spieren en het bindweefsel wat onder druk staat zich ontspannen. De massage is niet pijnlijk maar kan wel lichte pijn geven op de spanningsplekken. Het bijzondere van Vreeling Zwangerschapsmassage is dat – mits goed uitgevoerd! – deze massage óók zeer ontspannend werkt. Al vele zwangere hebben tot en met week 40 de vruchten van deze heilzame massage mogen proeven.

MELD JE VANDAAG AAN

De techniek:

Tijdens Vreeling Zwangerschapsmassage wordt zachte druk continue afgewisseld met een wat stevigere druk. De vrouw begint in rugligging en de masseur kan een aantal Vreelingtechnieken uit module 1 en 2 toepassen. Vervolgens wordt de cliënt in zijligging gebracht op precies de tegenovergestelde manier als de zogenaamde ‘stabiele zijligging’ die je bij de EHBO-cursus wordt aangeleerd. In de zijligging leer je ook enkele strokes uit module 1 en 2 toepassen. Hoewel het veelal dezelfde strokes omvat worden de technieken anders uitgevoerd door de veranderde lichaamshouding van de cliënt. De stevige technieken worden uitgevoerd met de platte vuist, knokkels vingers, knokkels vuist, onderarm en elleboog. De zachte technieken met grepen uit onder andere de klassieke ontspanningsmassage.

Uiteraard houden we ons bij Vreeling Zwangerschapsmassage aan de contra-indicatiegrens van 14 weken. In sommige gevallen is buikligging dan nog mogelijk maar we nemen daar geen enkel risico mee. Het komt voor dat de vrouw, meestal op een later tijdstip, ook op haar rug niet meer comfortabel meer ligt. Natuurlijk gaan we hier respectvol mee om en vindt de gehele massage in zijligging plaats. Tot slot komt het soms voor dat de zwangere vrouw al wel eerder baat heeft bij Vreeling Zwangerschapsmassage, in dat geval kunnen we daar gehoor aan geven maar uitsluitend na toestemming van haar huisarts of verloskundige en na een zorgvuldige anamnese door onszelf. Op grond van onze jarenlange ervaring kunnen we gerust stellen dat Vreeling Zwangerschapsmassage veel vrouwen steun heeft gegeven, soms tot en met een week voor de bevalling toe! Daarnaast is het niet ondenkbaar dat Vreeling Zwangerschapsmassage juist door haar diepere technieken al vele gevallen van bekkeninstabiliteit heeft voorkomen.

MELD JE VANDAAG AAN

Profiel student

1. Je bent Vreelingmasseur en wil verdieping op dit onderdeel.
2. Je bent fysiotherapeut en zoekt naar effectieve technieken om RSI te behandelen.
3. Je bent ontspanningsmasseur en zoekt en wil verdieping op dit onderdeel.
4. Je bent werkzaam als lichaamsgericht therapeut (bijvoorbeeld als haptonoom) en zoekt verdieping

MELD JE VANDAAG AAN

Resultaat

Na afloop van de cursus kun je zwangere cliënten effectief ondersteunen in hun proces.
De cliënt zal meer en bewuster kunnen genieten van haar zwangerschap.
Bij behandeling van zwangerschapsgerelateerde klachten zul je veel verlichting en eventueel snel herstel kunnen bieden.

MELD JE VANDAAG AAN

Praktische gegevens

De cursus beslaat vier lessen. Vreelingmasseurs krijgen voor de eerste les dispensatie en schuiven bij de tweede les 2 aan. De cursus vindt plaats in de lesruimte van Losjes Massage in Utrecht. De cursussen worden zowel overdag als ’s avonds gegeven – ook in de weekenden – in groepen van twee tot maximaal acht deelnemers. De lessen duren van van 10.00 – 16.30 uur, naarmate de groep kleiner is duurt de lesdag korter. Je ontvangt een syllabus of lesmap met daarin foto’s van alle strokes en de daarbij behorende tekstuele uitleg. Behalve de technieken komt ook het verband tussen de homo erectus en pijnlijke bevallingen aan bod. Na afloop ontvang je een certificaat.

MELD JE VANDAAG AAN

Toelatingseisen en certificering

Voor het volgen van deze cursus ben je fysiotherapeut (i.o.), Vreeling module 1 masseur, sportmasseur of een andere behandelaar werkzaam op klachtgericht niveau. Medische basiskennis is niet vereist maar er wordt wel van je verwacht je te verdiepen in zwangerschap en de effecten op de fascie.
Voor het ontvangen van het certificaat is vereist dat je een supervisiesessie aanvraagt en zelf minimaal een keer een Vreeling Zwangerschapsmassage ondergaat (ook al ben je niet zwanger) van 45 minuten.

MELD JE VANDAAG AAN

PRIJZEN

De vierdaagse cursus Vreeling Zwangerschapsmassage kost € 595,00.
De drie daagse voor Vreeling masseurs die Vreeling module 1 gevolgd hebben: € 475,00.

Data: neem met ons contact op en stel vervolgens zelf met je docent de gewenste data en tijden voor.

  • alle prijzen zijn exclusief 21% btw
  • wanneer je inschrijft voor module 1,2 en 3 ontvang je 10% korting
  • groepen zijn nooit groter dan 8
MELD JE VANDAAG AAN

DOCENTEN

Pim Vree
Pim VreeDocent / Massagetherapeut / hypnotherapeut / lichaamswerker
Docent Vreeling
Ontwikkelaar Vreeling methode.
Postural Integration
Hypnotherapie
Rolfing

SLUIT JE AAN BIJ DE MASSEURS DIE DEZE PRACHTIGE OPLEIDING HEBBEN GEVOLGD

Wordt een Vreeling Masseur om je Carrière een Boost te geven.


    Bericht